strikkeoppskrift

Strikkebukse med rysjer er fra vårt babyhefte “Mens vi venter”. Buksa er strikket i nydelig Tynn Merinoull fra Sandnes Garn.Strikkebukse med rysjer Dette er oppfølgeren til bleiebukse med rysjer, fra vårt første Babyhefte. I Babyheftet finnes også oppskrift på Bølgejakke, som passer minst like bra til Strikkebukse med rysjer, som til bleiebukse med rysjer. Det blir da som et sett, og både jakken og buksen kan brukes seperat til andre anledninger. Bølgejakke finnes også som enkeltoppskrift i nettbutikken her.

Oppskift på strikkebukse med rysjer og mye annet babytøy finner her. Heftet finnes kun i trykket format denne gangen, og er i sin helhet strikket i kvaliteter fra Sannes Garn. Tynn Merinoull føres i over 30 forskjellige farger. Ta gjerne en titt på fargeutvalget her. Garnet er i beste og mykeste kvalitet, og inneholder 100 % merinoull. Deilig merinoull som er superwash-behandlet slik at det spesielt godt egnet til baby- og barneplagg. Merinoullen i dette garnet er fra Sør-Amerika hvor mulesing ikke forekommer.

Løpelengde pr. nøste = ca 175 meter, og det er virkelig superdrøyt! I de minste størrelsene trenges kun to nøster. Strikkebukse med rysjer går i størrelse 0-18 måneder. Deilig og myk på de aller minste, men meget praktisk for de litt større som for det meste holder seg på gulvet. Hva er vel lunere enn en god strikkebukse i ren ull? Buksa har tettsikkende ben, men med god plass til stor bleierumpe. I vrangborden i livet er det strikket inn hullrad til snor, slik at buksen lettere kan tilpasses de fleste babyer. Her er det bare å bruke fantasien. Bruk gjerne skinnsnor og lignende. Jeg har brukt en tynn, tvinnet snor i samme garnet. Jeg synes at detaljene til nyfødte bør være veldig enkle og sirlige. Ofte deler jeg garnet på langs, og tynner det ut selv, slik at den ferdig tvinnede snoren blir tynnere. En tvinnet snor i samme garnkvalitet kan bli tykk og litt for dominerende.

Strikkebukse med rysjer