strikkeoppskrift

Strikket julekjole i nydelig mønster og den mykeste kvalitet.

Strikket julekjole fra vårt Julehefte 2017, som finnes i nettbutikken her. På bildet over er den strikket i Sterk Mørk rød nr 819 fra Du Store Alpakka. Kragen er løs, og strikkes i Fin fra samme leverandør. Vi har brukt Natur nr 201. Under har vi strikket kragen i Gull Glitter fra Dale Garn. Kragen dampes forsiktig, så den blir flat og ligger fint.

Her i huset brukes strikkekjoler både en og to sesonger. Ermene og lengden på kjolen blir nødvendigvis kortere og kortere etterhvert som barnet vokser, men det gjør absolutt ingenting. Vi har her vist to forskjellige størrelser på et og  samme barn, for å vise at en kjole med fordel kan brukes til den er litt snau. Vi synes det er fint.

Strikket julekjoleStrikke julekjoleStrikket julekjole går i størrelse 1-5 år, og er en forholdsvis tettsittende modell. Mønster med huller går langs hele ermene og nede på skjørtet.

Sterk egner seg godt til bruksplagg til store og små. Dette 4-trådsgarnet strikkes på pinne 3,5. Garnet finnes både i melerte og ensfargede nyanser i godt avstemte farger.

Alpakka er tre ganger varmere enn saueull og nylon-forsterkningen øker slitestyrken. Mini Sterk er en tynnere utgave av Sterk. Fargene er samstemte så nå kan du for eksempel strikke kjolen i Sterk og kragen i Mini Sterk. Kanskje kan det være lurt å strikke to krager, så kan man veksle litt.

Skal kjolen brukes også etter jul, kan det være viktig å tenke seg om før man velger farge. Vår erfaring er at strikket julekjole i julerød, er veldig fin som 17. mai kjoler, hvis den ennå passer barnet.

Lykke til med alle små og store forberedelser. Kos dere, og nyt førjulstiden, for det gjør vi!!

Riktig god jul ønskes alle våre lesere!!

 

Strikket julekjole