strikkeoppskrift

Feststrikk til jul for både jenter og gutter

Planlegging og strikking av finstasen til jul, må startes tidlig. Julen, og for så vidt hele desember, er en travel tid. Men fortvil ikke: her viser vi plagg som er strikket med tykt garn og tykke pinner, som går forholdsvis raskt å strikke. Oppskriftene finner du i vårt Julehefte 2017 som er å få kjøpt i nettbutikken her.

Så gjør vi så når til kirken vi går…

Festrikk til julHannah (til lengst venstre) har cape med kyse strikket i Cotinga Burgunder nr 4137. Gullknapper og satengbånd pynter opp capen litt ekstra. Oppskriften er i størrelse 2-7 år.

Feststrikk til jul

Lena (til venstre) har kappe med hette. Strikket i Pus, Vinrød nr 4016 med hette i pelskant i Fur Natur nr 202. Begge fra Du Store Alpakka. Kappen er i en størrelse, som passer til bar fra 4-10 år.

Truls har kneppet vest strikket i Vinrød Continga nr 4454 fra Dale Garn. Continga har strikkefasthet 18 m = 10 cm og opsskriften går i størrelse 4-9 år.

På vår kant av landet, holder det med en cape eller kappe over finkjolen. Her er det ca +12 grader både St. Hans og på julaften..

Jeg synes det er rolig og nydelig når barn matcher. Det trenger ikke være at alt er striglet og prikk likt, men kansje en farge nyanse som holder tråden. Fasonger og snitt er jo veldig forskjellig fra barn til barn…

Feststrikk til jul i rødt er et absolutt must her i huset. I år har vi latt fargene i vårt julehefte gått innom de fleste nyanser og spekter innen rødt. Fra oransje, rosa og mange rødfarger, til brunt og brent karri. Her er det bare fantasien som setter grenser for hva som kan bli nydelig til jul.

God advents- og førjulstid til alle våre lesere