strikkeoppskrift

Strikkejakke med rund sal er en anvendelig jakke som passer til de fleste anledninger, både til hverdag og fest.

Strikkejakke med rund salStrikkejakke med rund salJakken er opprinnelig strikket i Lerke, med mønster i kontrastfarge og annen kvalitet på garnet,- Erle. Begge fra Dale Garn. Strikkefastheten på Lerke er 22 m = 10 cm, så garnalternativ er det mange av. Vi kan nevne Sterk, og DreamLine Air er alternativ for Erle. Begge fra Du Store Alpakka. Her har vi byttet ut Erle med Lerke, for vi synes det ble en tanke jentete med mohair i mønsteret. Vi har strikket i Skifer nr 5752 og Halvbleket hvit 0017 som mønsterfarge. Skifer er en flat stålgrå farge, uten noen form for melering. Den passer til alt du kan tenke deg av farger. Det kan være lurt å tenke bruksområde før man tar ut farge. Tenk på om du har et plagg i skapet som søker partner. Noen plagg trenger å bli løftet opp noen hakk, andre å bli tonet ned av noe rolig.

Vi er opptatt av at strikkeplagg skal kunne gå i arv, på tvers av kjønn. Strikkeplagg skal kunne brukes lenge, for garnkvaliteten for tiden er meget bra. Plaggene (hvis de blir vasket riktig) har lang levetid, i motsetning til da vi var små. Plagg ble ofte stivere og stivere etter hver vask. Forandringen kom når garn begynte å bli superwashbehandlet. Hva det koster både i tid og penger, får vi igjen for ved at flere en et barn kan bruke plagget. En enkel strikkejakke med rund sal er ikke problem å bruke både til gutt og jente. Tilbehøret blir desto viktigere. Har man et plagg som man tenker er gutteplagg, ser det ikke særlig guttete ut med et strutteskjørt og en fin kyse til.

Oppskriften på strikkejakke med rund sal finnes i vårt Julehefte 2017 som trykket hefte her. Størrelsen går fra 2-6 år.
Strikkejakke med rund sal