strikkeoppskrift

Strikket pengenser til festelige anledninger i nydelig og myk kvalitet.


strikket pengenser
Høsten har for alvor begynt å snike seg innpå oss.

En strikket pengenser både til bukse og skjørt, er veldig anvendelig og greit å ha i garderoben. Genseren er pyntet med små knapper langs ermets vrangbord, en detalj som hever hele plagget. Bruk gjerne gull- eller sølvknapper for å gi plagget et mer penslig preg.

Vi går en lang vinter i møte, og det kan være deilig med en god og varm genser til fest og fine anledinger. Knapper finnes i nettbutikken her.

Strikket pengenser

Oppskriften går i størrelse 4-10 år, og finnes i vårt Julehefte 2017. Her kan du finne inspirasjon til juleantrekket, eller små gave ideer til jul. Kanskje er du rett og slett bare ute etter et håndarbeid til å slappe av med? Da er vårt Julehefte kanskje noe for deg. Vi har vært så heldige å få samarbeide med House of Yarn, og alle modellene er strikket med garn fra denne leverandøren. HOY er en av de største leverandørene av garn i Norge, som både viser miljøhensyn og bevissthet. Det er faktorer som de fleste forbrukere setter høyt.

Strikket pengenser er i striper vekselsvis i Sterk og Dreamline Air, begge fra Du Store Alpakka. Det gir en struktur litt utenom det vanlige. Vi har brukt fagene 823, Lys brunmelert i Sterk og Beige DL 119 i Dreamline Soul.

Garnalternativ til Sil Sterk,- som har 22 i strikkefasthet, kan være Lerke, Natural Lanolin Wool eller Pure Eco Wool, alle fra Dale Garn. Alternativ for Dreamline Air kan være Kidsilk Erle.

Vi har brukt pinnenr 4 på genseren, som gir en strikkefasthet på 18 m = 10 cm. Det gir et luftigere resultat på plagget, men lettere for å henge seg opp. Vi anbefaler pen og forsiktig bruk, og kanskje ikke noe for røff bruk i barnehagen.