strikkeoppskrift

Strikkejakke med stripestruktur med vekselsvis rett- og vrangstrikkede felter. Strikket i mykeste alpakka av ypperste kvalitet.

Vi går mot en lang og kald vinter. Er du en av dem som trenger:Strikkejakke med stripestruktur

Et strikketøy å slappe av med?

Høstklær eller juleklær til barna?

Eller kanskje bare litt inspirasjon?

Da er vårt Julehefte 2017 kanskje noe for deg. Det er nok litt i det tidligste laget å tenke på jul for de fleste, men for oss strikkere, trenger vi tiden. Både til planlegging, innkjøp av garn og til selve håndarbeidet.

Strikkejakke med stripestruktur har vi vist før, men her er den strikket i nydelig Flaskegrønn nr 9611 Alpakka fra Dale Garn. Den fargen er det nemlig ikke lett å få tak i, i hvert fall i norske strikkebutikker. Den kan anbefales! Jeg har inntrykk av at det har blitt ganske vanlig å kjøpe garn på nett. Jeg er nok av den gamle garden, som ønsker å se og kjenne på garnet fysisk før jeg kjøper. Jeg har i hvert fall flere ganger blitt skuffet over fargene ved kjøp på nett.

Alpakka er 3-tråds kamgarn med utrolig god kvalitet. Garnet gir utrolig myke og lune plagg som ikke klør. Har du unger som allikevel påstår at det klør, kan det være lurt å gi det 10-15 minutter, før man gir opp. Plagget og fibrene vil da bli oppvarmet, og oppleves mykere. Alpakkaull er en luksusvare laget av de ypperste råvarer. Alpakka har strikkefasthet på 25 m = 10 cm. Garnalternativ kan være Tynn Alpakka Ull fra Sandnes Garn. Oppskriften kommer i størrelse 2-7 år.

Strikkejakke med stripestuktur er klassisk og tidløs design, som passer til det meste. Med skjorte og propell, utpå ulltøy og til kalde vår- og sommerdager i stedet for ytterjakke.

Oppskrift på strikkejakke med stripestruktur finnes i vårt Julehefte 2017 som kan kjøpes i nettbutikken.Strikkjakke med stripestruktur