strikkeoppskrift

Strikket jentevest i grovstrikket, nydelig kvalitet. Et høstplagg jentene kommer til å bli glad i, -som yttertøy på milde dager, eller over ulltrøya om vinteren. 

Strikket jentevestStrikket jentevestHøsten er en nydelig årstid. Det er akkurat som om alt blir litt roligere… Alle kryper inn i husene sine, og lukker døra. Vi gjør oss klar for vinteren, og omstiller oss på det som skal komme.

Kalde, klare morgener, som avløses av mildere dager. Er vi ordentlig heldige, får vi en fin høst. Det er i alle fall lov å håpe. Som mor, og med tanke på å kle barna, er det en litt vanskelig tid, synes jeg. Man “tvinger” ofte på barna for mye klær, bare i tilfelle… Så skinner sola når ungene skal hjem fra skolen, og både jakke og genser henger å slenger ut fra sekken. Det er den beste tiden på dagen! Når de kommer hjem med røde, iskalde kinn. Forteller i munnen på hverandre hva de har opplevd, og har tid til å sitte 2 sekunder på fanget selv om de selv mener de er for store for denslags.

Strikket jentevest er en vid modell, med knepping i hver side og stor flette foran og bak. Legg gjerne ned litt tid på knappevalg, og trenger du ideer, finner du flere ulike knapper i vår nettbutikk her.  Den er strikket i dobbelt garn,- Fin fra Du Store Alpakka og Erle fra Dale Garn. Strikkefastheten på vesten er 18 = 10 cm på pinnenr 5, så det går kjapt å strikke, selv til store jenter. Oppskriften er i størrelse 3-10 år, og kan brukes mer enn en sesong, hvis ikke barnet vokser uvanlig fort. Oppskrift på strikket jentevest finnes i vårt Julehefte 2017 som kan kjøpes i nettbutikken.

Sort vest til venstre:  Sort Fin og Sort Erle med sølv.

Rosa vest til høyre: Gammelrosa Fin og Støvrosa Erle

Strikket jentevestStrikket jentevest