strikkeoppskrift

Mathea rillesett til baby er hentet fra vårt hefte “Mens vi venter”, utarbeidet i samarbeid med Sandnes Garn.

Mathea rillesettMathea rillesett er strikket i Merinoull fra Sandnes, av 100 % merinoull. Se fargekartet her.  Deilig og myk merinoull som er superwash-behandlet slik at det spesielt godt egnet til baby- og barneplagg. Merinoullen i dette garnet er fra Sør-Amerika hvor mulesing ikke forekommer. Supert at det store garnprodusentene viser at de bryr seg både om miljø og dyrevern.

Merinoull har god spenst, og egner seg derfor utrolig godt til mønster strikk. Mønsteret kommer ekstra godt frem. Garnet har en strikkefasthet på 22 m = 10 cm, og garnalternativene er da mange. Vi kan for eksempel nevne Alpakka, Duo, Mandarin Medi og Smart,- alle fra Sandnes Garn. Vær oppmerksom på at uttrykket blir hel annerledes i et garn som Alapkka.

Mathea rillesett egner seg like godt til jente som til gutt, noe vi har prøvd å vise på bildet under. Settet består av bleiebukse og jakke i størrelse 1- 18 måneder. Forholdsvis enkel å strikke. Knappene er hentet fra nettbutikken, og kan kjøpes her.

Oppskrift på dette settet, og mye mer inspirasjon til baby og nyfødt, finner du i heftet “Mens vi venter” i nettbutikken her.

Vi har denne gangen brukt nøytrale farger og mange av modellene passer til begge kjønn. Ofte må mye av strikkingen gjøres før barnet er født, og da kan det være lurt å strikke noe kjønns nøytralt. Heftet er laget i samarbeid med Sandnes Garn, en av de største garnleverandørene her i landet. I heftet finnes oppskrifter på babyplagg i mange forskjellige nydelige kvaliteter fra denne leverandøren.

Er du en av dem som er nybegynner, finnes også enkle prosjekter i heftet. Lykke til med nye prosjekter, alle sammen. Håper vi kan inspirere noen strikkere der ute! En fin høst tid til alle våre følgere!

Mathea rillesett