strikkeoppskrift

Strikketopp med krage fra boka “Strikk fra Gustav & Berta” er nå tigjengelig i nettbutikken som enkeltoppskrift. 

Strikketopp med krageStrikketopp med krage er strikket i BabySilk fra Du Store Alpakka. Størrelsen går fra 1- 8 år, og er genial som pengenser. Toppen er like fin til bukse, som til skjørt. Vi har brukt den i flere år, for vi valgte å strikk en litt stor størrelse som i begynnelsen var kort kjole/tunika. Nå har jenta vokst, og det har blitt en topp. Like fin ennå. Strikketopp med krage kan kjøpes som enkeltoppskrift i nettbutikken her. Den har korte ermer, men litt lengre enn vanlig. Ikke 3/4 heller… Men noe midt mellom. Den har dobbel krage, en som er strikket fast på toppen, og en løs krage som hekles. Denne kan tas av og på som man ønsker.

BabySilk er luksusgarn. Her er den mykeste baby alpakka spunnet sammen med fin silke. Det er den aller mykeste pelsen på de voksne dyrene som sorteres til baby alpakka. Plagget får et lekkert fall, og er både myk og behagelig for barnet å ha på. Kvaliteten er ekstra godt egnet til barn med sensibel  hud.

Hver gang du kjøper garn fra Du Store Alpakka støtter du Mirasolskolen i Peru. Et genialt prosjekt som produsenten av dette garnet støtter ved å tilby gratis skolegang til de aller fattigste barna i Andesfjellene. Tenker du,- som jeg, at garn er jammen dyrt, må vi huske på at de fattigste bøndene i Andesfjellene ikke selv tar seg råd til å bruke av egen ull. De fryser seg gjennom en kald og hard vinter med billige kvaliteter, ofte akryl. Her er det dårlige hus og veldig kaldt om nettene. Nok moralsnakk for i dag… Jeg synes i hvert fall det er viktig at vi som er den “rike” part, bør huske at vi tross alt betaler og forbruker de ypperste råvarer.