strikkeoppskrift

Skole- og barnehagestrikk er atter en gang høyt aktuelt på strikkelista til mange strikkere der ute. Vi børster støv av vårt hefte Skole- og barnehagestart, og deler gjerne inspirasjon med deg.

Skole -og barnehagestrikkTrenger du ideer til praktisk strikk til høsten og vinteren, er dette heftet kanskje noe for deg. Her finnes oppskrifter på jakker, bukser, gensere, luer og mye mer. Har du det ikke allerede, kan det kjøpes i nettbutikken både digitalt og som trykket hefte.

Noe av det viktigste,- etter min mening, er å få brukt strikkeplagget mest mulig, til alle mulige forskjellige anledninger. Skole-

Skole- og barnehagestrikk

og barnehagestrikk kan jo for all del brukes både til pent og til fest. Gjemmer man plagg bort kun til pent, har jeg erfaring med at de blir lite brukt. Plutselig en dag har barnet vokst utav plagget, for det går fortere enn man aner.

Skole- og barnehagestrikk

De fleste norske leverandører som for eksempel Sandnes Garn og House of Yarn, produserer garn som tåler både hyppig bruk og vask. Det er i hvertfall mitt inntrykk, og jeg har testet ut mye forskjellig. Vi kan vel med hånden på hjertet si at garn er dyrt, men DU som det lønner seg å bruke noen ekstra kroner på kvalitet!

Skulle vi måtte trekke frem et plagg fra dette heftet som virkelig har slått an, må det bli Hverdagskjolen. Over til høyre er den strikket i sort Alpakka og pyntet med sort silkebånd i livet og hvit krage fra vårt Babyhefte. Under er den strikket i Duo, og kan lett brukes med ullundertøy under i hele vinter. Praktisk skole- og barnehagestrikk i aller høyeste grad.

Skal man i gang med et nytt strikkeprosjekt, kan det være veldig nyttig å tenke nøye gjennom bruksområdene først av alt. Da vil både farge og kvalitet ofte falle lettere på plass. Velg farger du er glad i, og som passer til mye av det som finnes i skapet fra før.


skole- og barnehagestrikk