strikkeoppskrift

Trollejakke fra boka “Strikk fra Gustav & Berta” er nå tilgjengelig i nettbutikken som enkeltoppskrift.Trollejakke

Oppskriften går i størrelse 1- 8 år, og er et forholdsvis enkelt strikkeprosjekt. Trollejakke er strikket i Duo fra Sandnes Garn. Ta gjerne en titt på fargekartet her. Duo inneholder 55 % merinoull og 45 % bomull. Mykt som bomull – varmt som ull! Garnet egner seg godt til strikke- og hekleplagg til alle aldersgrupper og er et svært behagelig helårsgarn. Supert alternativ til dem som synes at ull klør.

Med en strikkefsthet på 22 m = 10 cm, blir garnalternativene mange. Vi kan nevne Mandarin Medi (100% bomull), Smart (100% ull), Alpakka (100% alpakka), Merinoull (100% merinoull), alle fra Sandnes Garn. Lekre kvaliteter alle sammen! Før man går i gang med et plagg, kan dTrollejakkeet være fornuftig å tenke gjennom bruksområdet først. Ønsker man en god og varm jakke til høst og vinter, -kan det være lurt å velge en kvalitet bestående av 100 % ull. Da kan den også brukes under dressen hele vinteren. Ønsker man en jakke til sommeren som bør tåle høy temperatur ved vask, bør man velge 100 % bomull.

Jakken er like anvedelig til gutt som til jente, til både bukser og skjørt, og til hverdag og fest. Oppskriften finner du som enkeltoppskrift, eller i boka “Strikk fra Gustav & Berta” i nettbutikken.

Foldeskjørtet,- en gammel klassiker etterhvert men ennå like anvendelig. Skjørtet har jeg strikket et utall ganger, og her i Duo, farge Beigemelert nr 2650. Oppskrift finnes i boka “Strikk til smårollinger” eller som enkeltoppskrift her. Vår trollejakke er strikket i Mørk pudderrosa nr 4344 med kontraster i Pudderrosa nr 4032. Nydelige nye farger i dennne kvaliteten som kommer til å bli brukt mye denne sesongen. Holder en knapp på Mørk pudderrosa, men de er også veldig fine sammen… Skjørtet og jakken har vi i utgangspunktet strikket som et sett, men de kommer også til å bli hyppig brukt hver for seg.