strikkeoppskrift

Liliane strikkeshorts med seler, er en vid og litt posete modell med bølgemønster på smekken. 

strikkeshortsSommeren har ikke gitt seg ennå, for noen fine dager har vi jo ennå innimellom? Sommerfine småjenter i lekker sommerstrikk. Oppskriften på strikkeshorts er i vårt Sommerhefte, som finnes både som trykket hefte, og digitalt. strikkeshortsVår strikkeshorts går i størrelse 1-7 år, og strikkefastheten er 25 m = 10 cm. Garnalternativ i bomullskvalitet er det skralt med i dennne strikkefastheten. Alpakka Ull fra Sandnes Garn kan brukes, men er lite praktisk på denne type plagg.

Liliane strikkeshorts er strikket i nydelig Cotton Wool fra Stoff&Stil. Garnet er forholdsvis nytt, og inneholder 75% bomull og 25% ull. Et allsidig garn som passer både til voksne og barn. Lekkert og mykt og med en god og fast struktur. Fordelen med blandingsgarn, er at de har egenskaper fra både ull og bomull.

Og denne fargen, da…. Jeg har ikke ord, men Støvet koral, heter den i butikken. Etter mitt begrep,- toucher den innom lys bringebær rød. Har ikke sett maken noe sted!! For jeg har faktisk lett over alt, og lenge. Av og til er fargen det aller viktigste, og da kommer garntype og kvalitet fatisk i andre rekke. Noen som kjenner seg igjen? Disse lekre støvede fargene i denne kvaliteten…, -sjekk ut resten av fargene her. Plagget tåler vask på 40 grader, men jeg vil anbefale ullvask på grunn av ull innholdet.

Liliane strikkeshorts er vid i bena og rundt lårene, og modellen kan minne om et skjørt. Vi har brukt buksestrikk i den doble linningen bak, for å tilpasse barnets midjemål. Knapper i hver side gjør at strikken kan reguleres etter hvert, og plagget kan brukes lenge. Klær som er sesong betonet, er jo absolutt en fordel å få brukt i minst to sesonger,- hvis ikke barnet vokser alt for fort.