strikkeoppskrift

Blomstereng jakke fra vårt Sommerhefte kan strikkes med valgfritt kort eller lang erm. Den er nydelig på kjoler og ellers et praktisk plagg gjennom hele sommeren.

Blomstereng jakkeJakken er strikket i Tynn Alpakka Ull fra Sandnes Garn. Tynn Alpakka Ull inneholder 65% alpakka og 35% ull. Lett som ull – varm som alpakka! Myk og holdbar kvalitet som passer godt til både liten og stor. Med strikkefasthet på 24-25 m pr 10 cm, blir det en tynn og lekker jakke som kan brukes helle året. Hullemønsteret gjør at den ikke virker for kompakt.  Velger man kort erm, er den nok mest egnet til sommer og høst bruk.

Hulleborden i mønsteret kan brukes til snøring i livet, det gir jakken mer fasong.  Den er lang i livet, og rekker ned til under rumpa. Ermene har liten puff, og er litt posete øverst mot skuldrene. Ofte har jeg savnet en jakke som jentene kan dra over en stroppekjole eller singlet på kjølige dager eller kvelder. Også når morgenene er litt kjølige, er det veldig praktisk med en jakke som kan tas av når sola begynner å varme.

Garnalternativ kan være Baby Silk fra Du Store Alpakka, eller Dale Alpakka fra Dale Garn. Cotton Wool og Cotton Mix fra Stoff&Stil er begge kvaliteter som har denne strikkefastheten. Begge er blandingsgarn,- Cotton Wool er bomull og ull,- Cotton Mix er bomull og akryl. Personlig velger jeg,- nesten uten unntak, kvaliteter i naturmaterialer. Når jeg først legger mye arbeid ned i strikking, liker jeg ikke at det ferdige plagget inneholder akryl. Savner virkelig Dale Garns bomullskvalitet i denne tykkelsen,- Vipe. Det ble tatt ut av sortimentet i 2016.

Oppskrift på Blomstereng jakke går i størrelse 4-10 år, og du finner den i vårt Sommerhefte som kan kjøpes i nettbutikken både digitalt eller som trykket hefte.

 

Fortsatt god sommer!!