strikkeoppskrift

Strandkrabbe jakke med striper i deilig lin og bomullskvalitet fra Rauma Garn.

Strandkrabbe jakkeStrandkrabbe jakkeJakken er strikket i nydelig Pelini i farge hvitt nr 00 med tynne striper av blått nr 3808. Pelini består av 50% Pima Bomull og 50% Lin. Pelini har så å si ingen strekk eller spensti garnet, så det kan kanskje oppleves litt tungt og trått å strikke med. Vårt tips til slike prosjekter; ha gjerne to strikketøy liggende, og la armene hvile innimellom på et strikketøy med tynt garn og tynne pinner.

Garnet har en strikkefasthet på 22 m = 10 cm, og garnalternativene er derfor mange. Vi kan nevne Duo, Smart, Alpakka og Mandarin Medi fra Sandnes Garn. Strankrabbe jakke går i størrelse 2-10 år, og oppskriften er å finne i vårt Sommerhefte.

På bildet til høyre har vi brukt Sterk fra Du Store Alpakka i fargen Brent oransje nr 842 og Hvit nr 851. Alpakka er tre ganger varmere enn saueull og nylonforsterkningen øker slitestyrken. Husk at hver gang du kjøper garn fra Du Store Alpakka støtter du Mirasolskolen i Peru.

Vi har strikket med små og smale striper i kontrastfarge, men det er bare å la fantasien slippe til. Kanskje det blir en helt egen vri, hvem vet? Strandkrabbe jakke er strikket lengre bak med avrunding opp mot hver side. Jakken er like fin til hverdag, som til fest. Bruker man litt ekstra pyntede knapper, er den nydelig til både kjoler og skjørt. Ta gjern en titt på vårt knappe utvalg  i nettbutikken her. For ikke å glemme guttaboys! Jakken er minst like fin til gutt. Velger man klassiske farger, går den til det meste. Ofte trenger man kanskje bare en god strikkejakke i stedet for ytterjakke om sommeren. I hvert fall hvis værgudene er med oss..

Fortsatt god sommer til alle våre lesere! Nyt ferien!

Strandkrabbe jakke