strikkeoppskrift

Markblomst singlet i nydelig og lekker linkvalitet fra Sandnes Garn.

Markblomst singletTynn Line,- en nyhet det er verdt i få med seg. Denne garn kvaliteten kan absolutt anbefales på det varmeste,- Tynn Line fra Sandnes Garn. Myk og lekker kvalitet. Blandingen i dette garnet gjør at du får en holdbar kvalitet med nydelig lin look. Inneholder: 53% bomull, 33% viscose og 14% lin Løpelengde pr. nøste (50gr) = ca 220 meter, så garnet er veldig, veldig drøyt!! På grunn av stor etterspørsel etter denne nye flotte kvaliteten, har fabrikken gått tom for rågarn og har derfor problemer med å produsere og levere nok garn.

Tynn Line inneholder viscose, og får derfor et flott fall, plagget er også behagelig å ha på. Ferdig plagg blir helt nydelig, tynt og lekkert, med strikkefasthet på 27 m = 10 cm. Garn alternativer kan være Mandarin Petit (100% bomull), Tynn Merinoull eller Tynn Alpakka. Alle fra Sandnes Garn. Andre alternativer kan være Fin, Alpakka Wool og Mini Sterk,- fra Du Store Alpakka. Til sommer singlet vil jeg nok ikke anbefale garn av 100 % ull kvalitet, det blir nok litt for varmt til sol og sommer. Til vinteren, derimot,- er ull det aller beste. Markblomst singlet kan veldig gjerne brukes som en ull undertrøye gjennom hele vinteren.

Virker det ferdige plagget litt ujevnt, er det bare å vaske det skånsomt, så blir det jevnt og fint. Husk lav temperatur ved vask, – kun 30 grader. Jeg vil også anbefale å bruke ullvask, selv om vaskeanvisningen ikke anbefaler det. Plagget har tendens til å bli litt tygd ved vanlig vask.

Markblomst singlet har vi strikket i de nydeligste fargene PUDDER 3511 og TERRAKOTTA 4234. Toppen er forholdsvis enkelt å strikke, med mønster midt fremme og midt bak, resten i glattstrikk. Vær litt oppmerksom når stroppene skal strikkes. Mål gjerne på barnet underveis og før montering, for disse må ikke bli for lange. Rillestrikk vil dra seg i bruk, og ingenting er styggere enn en singlet med for lange stropper…

Lykke til!Markblomst singlet