strikkeoppskrift

Strikketights i slitesterk garnkvalitet som tåler hyppig vask med høy temperatur, ble et av favoritt plaggene forrige sommer.

strikketightsDet perfekte plagg til barnehagen, for ofte er det kjølig når ungene skal leveres. Strikketights under kjoler og skjørt er veldig enkelt å ta av når sola kommer frem og varmer. Strikket i Mandarin Petit fra Sandnes Garn, som har strikkefasthet på 27 m = 10 cm. Garnet tåler vask opp til 60 grader, som er en stor fordel på sommerplagg som skal kunne brukes i barnehagen. Strikketights går i størrelse 1- 6 år.

Har du en jente i hus som elsker skjørt og kjoler, kan det også være praktisk med en strikketights i ull til våren og sommeren. Ofte sitter de små mye på bakken, og det er kan være ern utfordring strikketightså holde enden varm nok. Vi strikket en i bomull (Mandarin Petit) til varme dager, og en i  Tynn Merinoull (farge Mosegrønn nr 9644) til kaldere dager. Begge ble hyppig brukt, hver til sitt bruk. Strikketights i bumull er strikket i farge Maisgul nr 2015. Strikker man i ull, kan det være praktisk å velge mørke farger, da plagget må vasket meget skånsomt. Vi har valgt å strikke snoren i livet i tubeteknikk, men her kan man variere i det uendelige. Alt etter bruksområde. Andre eksempler er lærsnor eller immitert lær, tvinnet snor i samme farge eller kontrast. Vær oppmerksom på at lærsnor ikke tåler høye temperaturer ved vask. Immitert lærsnor finnes i nettbutikken her. Det kan også være hensiktsmessig å feste en buksestrikk i livet i tillegg til snoren. Da sitter tightsen mye bedre gjennom lek og aktivitet, og snoren i livet kan være til pynt eller utelates.

Oppskrift på strikketights og mange flere praktiske plagg både til barnehage- og skolebruk finner du i vårt Barnehagehefte som kan kjøpes både i nettbutikken bådet som PDF fil og som trykket hefte.