strikkeoppskrift

Line strikketopp med stropper er opprinnelig fra boka “Strikk fra Gustav&Berta”. Nå er den endelig tilgjengelig som enkeltoppskrift i nettbutikken. Line strikketoppDenne toppen ble egentlig designet etter behov til egne barn etter en stroppe topp til varme dager, som samtidig var like fin til hverdag som til fest. Line strikketopp er i størrelse 1-2 år og går helt opp til 11-12 år. Toppen er enkel og rask å strikke, men mønsteret krever nok litt konsentrasjon i begynnelsen. Så er det ren plankekjøring. I hverfall for deg som er dreven i faget. Line strikketopp finnes som enkeltoppskrift i nettbutikken her.

Line er en nydelig kvalitet fra Sandnes Garn. Det inneholder 53% bomull, 33% viscose og 14% lin. Blandingen i dette garnet gjør at du får en slitesterk kvalitet som likevel ser ut som lin. Sjekk gjerne ut fargekartet her. Vi har strikket i Støvet lys blå nummer 7521, en nydelig farge som går til det meste vi for øyeblikket har i garderoben. Toppen har hullemønster både foran og bak, og er en luftig og lett topp også til de varmeste dagene. Et godt tips når det skal strikkes stropper: Mål gjerne på barnet før stroppene sys fast og felles av. Rillestrikkede stropper kan ofte dra seg veldig, og de blir ofte mye lengre bare etter en gangs bruk.

Vi har strikket på pinnenr 3, for å kommme frem til en strikkefasthet på 20 m = 10 cm. Dette kan variere veldig, og vi anbefaler å strikke en prøvelapp før man går i gang med plagget. Strikker man stramt, kan det være lurt å gå opp et halvt nummer i pinnestørrelse. Plagget trekker seg litt sammen ved vask, og vi vil anbefale ullvask ved max 30 grader. Line har en tendens til å bli litt tygd ved vanlig vask.

Takk for alle som følger oss så trofast, det setter vi stor pris på.

Line strikketopp