strikkeoppskrift

Strikkeshorts er en klassiker for minstemann. Velger man en nøytral farge, passer den til det meste.

StrikkeshortsMåkeskrik strikkeshorts er litt posete, og passer best for barn som enda bruker bleier. Buksa er strikket med tanke på at selene skal kunne tas av og på,- alt etter tilbehøret og bruksområdet. Har man genser oppå en selebukse, kan det være veldig komplisert å få buksa raskt av. Selene kan da ganske enkelt tas av, og buksa kan brukes uten seler. Skjulte knapper på innsiden av linningen, gjør at knappene på utsiden da blir pynteknapper.

Et tips når man strikker bukse seler: Mål alltid på barnet før du feller av. Strikkede seler drar seg ganske mye, og blir som regel lengre enn du tror. Det er ganske upraktisk med for lange seler… I begynnelsen kan selene være i kryss bak, hvis de er en liten tanke for lange.

Buksa er strikket i perlestrikk med Duo fra Sandnes Garn i fargne Lys grå 6030. En nydelig, flat gråfarge, med lite meleringer. Jeg har falt aldeles for slike gråfarger. De kan brukes til de aller fleste farger og kombinasjoner, og er samtidig veldig klassisk. Duo er en kvalitet med blanding av ull og bomull, perfekt for både sommer- og vinterbruk. Buksa kan veldig godt brukes utover høst og vinter med knestrømper eller strømpebukse til.

Dette er et enkelt prosjekt å starte med for deg som er fersk eller ny strikker. Oppskrift går i størrelse 1-2 år, men kan nok brukes både en og to sesonger på grunn av at den er poserte i fasongen. Mang en gang har jeg erfart at shortser passer i flere år,- rumpa blir plutselig veldig liten når de små slutter med bleie.

Oppskrift på Måkeskrik strikkeshorts og mer inspirasjon til sommerstrikk finnes enten som PDF fil eller som trykket hefte i nettbutikken.

Strikkeshorts