strikkeoppskrift

Hullejakke til både hverdag og fest, -et plagg som nesten er uunnværlig for sommerfine jenter. 

HullejakkeHullejakkeVår hullejakke er fra vårt Barnehage- og skolestart hefte fra i høst, men den er minst like aktuell i år. Jakken har vi strikket i flere forskjellige garnkvaliteter, alt etter bruksområde. Her har vi strikket til vår og sommer, og vi har brukt den nydeligste sommerkvalitet; Pelini fra Rauma Garn. Pelili inneholder 50% lin og 50 % bomull, med strikkefasthet 22 m = 10 cm.

Rauma Garn har et fargekart som er litt utenom det vanlige, og her kan man finne mye spennende. Vi har strikket grønn hullejakke i farge nummer 8422, og på de to andre jakkene,- nummer 8140 og 782. Friske og nydelige farger til sommeren alle sammen! Denne kvaliteten i bomull og lin blanding, er noe tynnere enn Line fra Sandnes Garn. Nyhet for året fra denne leverandøren, er Tynn Line med strikkefasthet på 27 m = 10 cm. Gleder meg til å strikke masse i Tynn Line fremover mot sommeren!! Lin gjør at det ferdige plagget får et røffere preg, og et nydelig fall. Vær oppmerksom på at det ferdige plagget må vaskes skånsomt.

Jakken finnes i størrelse 3-9 år, og oppskriften er i strikkefasthet  22 m = 10 cm. Det gjør at garnalternativene er mange. Vi kan for eksempel nevne Mandarin Medi (100 % bomull), Merinoull, Alpakka og Duo (bomull/ull) fra Sandnes Garn. Før man velger kvalitet, kan det være lurt å tenke gjennom hva jakken er tiltenkt. Ønsker man en god og varm jakke som skal vare utover høst og vinter, kan det være lurt å velge ull. Husk at ull krever skånsom vask ved lav temperatur, så unngå lyse farger i ull til små barn som spiser mye is om sommeren. Velg en kvalitet som tåler hyppig vask ved høyere temperaturer. Oppskrift finnes kun i vårt Barnehage og skolestarthefte som kan kjøpes her.Hullejakke