strikkeoppskrift

Violetta strikkekjole til sommerglade småjenter som elske å kle seg i kjoler.

Viola stikkekjoleTiden er absolutt inne for å sette sammen sommergarderoben. Ta gjerne en titt på vårt nye Sommerhefte for inspirasjon og strikkeglede. Når varmen kommer for alvor, har vi som regel helt andre ting å henge fingrene i, enn å tenke på klær og klut…

Vi har strikket i Duo fra Sandnes Garn, som på vårparten i år har kommet med noen nydelige nyanser til gammelrosa som vi falt pladask for. Duo tåler kun vask ved lave temperaturer, så det kan være lurt å ikke velge de aller lyseste fargene. Flekker setter seg fort, og har du vært uheldig, må kjolen vaskes fort og Ikke ligge til dagen etter. En dråpe Zalo på flekken gjør også underverker. Kvaliteten tillater bruk både sommer og vinter, for kjolen er like fin med en genser under og knestrømper eller strømpebukse til. Et smart tips til sommerkjoler som er en tanke kortere til vinteren; genialt oppå ulltøy i barnehagen som lett kan vrenges av før dressen skal på.

Violetta strikkekjole er vårt svar på kjole med volanger. For deg som kanskje synes volangene kan være mektige og dominerende, kan de både kuttes ut, strikkes med mindre masker, eller strikkes i tynnere/annet garn. Ser for meg kjolen hadde blitt fin med mohair volanger. Kjolen tåler da mindre, og må brukes som en penkjole.

Oppskrift på Violetta strikkekjole finnes i vårt Sommerhefte som kan kjøpes i nettbutikken både digitalt og som trykket hefte.

Kjolen er forholdsvis enkel å strikke, det tar bare litt tid med mange masker på volangene. Her mye rettskrikk og strikkefastheten er på 22 masker på 10 cm. Garnalternativ i 100 % bomull er Mandarin Medi, 100 % ull kan være Merinoull eller Smart, alle fra Sandnes Garn. Oppskriften går i størrelse 2-7 år.

Violetta strikkekjole