strikkeoppskrift

17.mai strikk til de aller minste, vil alltid være en stor klassiker. Dagen nærmer seg, og vi har hentet frem litt gammel strikk, som fint kan brukes til den store festen.

17.mai strikk17.mai strikkMange liker å kle barna sine i flaggets farger; rødt, hvitt og blått. Ofte skal det ikke så mye til for at de aller minste skal bli klare til fest.

Til høyre har vi hentet frem blondekjolen fra jul, og selv om den blir kortere og kortere, er den fortsatt like fin. Oppskrift finnes i vårt Julehefte 2016. Kjolen er strikket i Baby Silk fra Du Store Alpakka.

Til venstre er vingekjolen vi brukte i fjor sommer. Den er helt på grensen til for kort, men egentlig er det jo en smule retro. Blir det for kaldt, må nok knestrømpene skiftes ut med strømpebukse. Oppskrift finnes kun i boka “Strikk fra Gustav&Berta”, og kan kjøpes i nettbutikken her. Kjolen er strikket i Lerke fra Dale Garn.

Babyjakken øverst er kort rillejakke fra vårt Babyhefte. Den kan i første øyekast virke litt guttete, men på denne typen kjoler, er det en perfekte jakken. Ofte kan jakker bli for lange, og skjuler nesten hele kjolen. Jakken er strikket i Tynn Merinoull fra Sandnes Garn.

Ser du flagget mitt, rødt og blått og hvitt

Det skal vaie fritt og vise seg

17.mai strikk kan være så mangt. Strikkede plagg trenger absolutt ikke være nye!! Er de godt brukt, kan det holde med en vask og å dampe med en fuktig klut. De forskjellige garntypene vi har i handelen i dag, er av meget god kvalitet og er veldig myke og behagelige i bruk. Garn er ikke billig, men man får til gjengjeld høy kvalitet på det ferdige plagget. Det er noe jeg verdsetter høyt, da det ligger mye arbeid bak et strikket plagg.