strikkeoppskrift

Ballongrumper med volanger til solfylte sommerdager. Strikket i myk og deilig Duo fra Sandnes Garn.

Ballongrumper med volangerballongrumper med volangerSelv om de siste dagene leverer både tre og fire årstider på en dag, – har jeg for alvor begynt å glede meg til varmere dager. Sommerstrikken er i hvert fall for lengst på pinnene. For dere som tenker å strikke sommerstrikk, er det kanskje også på tide å sette i gang. Ballongrumper med volanger har praktisk knepping i skrittet til bleieskift. Rumperen har god vidde rundt midjen, som gjør den god og behagelig også for babyer som er godt i hold.

Ballongrumper med volanger er fra vårt Sommerhefte som kan kjøpes her. Her får du sommerstemning og finner mye inpirasjon til koselige strikkeplagg til sommeren for de minste og opp til størrelse 10 år.

Dette er en hel rumper som ikke deler seg i livet når minstemann kravler rundt. Her med koselige rysjer, som er veldig i skuddet for tiden. Rysjene kan med fordel strikkes i et tynnere garn, men som oftest byr det på problemer med tanke på farge. Her har vi brukt samme tykkelse både på rumper og rysjer, men tenker den hadde vært nydelig til vinteren med mohair rysjer…

Oppskriften er i størrelse 3-12 måneder, og har strikkefasthet på 22 masker = 10 cm. Garnalternativ kan være Mandarin Medi, Alpakka og Smart,-. alle fra Sandnes Garn. Det kan være lurt å tenke nøye gjennom garnvalg før man setter i gang. Velger man en kvalitet med ull, så husk at garnet ikke tåler høye temperaturer ved vask. Det kan da være praktisk å velge mørke farger. Har barnet begynt å spise selv, kan det være lurt å velge ren bomullskvalitet som tåler 60 grader ved vask, for eksempel Mandarin Medi.

Så mens vi venter på sommeren; lykke til med nye strikkeprosjekter til alle våre trofaste følgere og lesere!