strikkeoppskrift

Strikket knebukse,-en klassiker vi har hentet frem fra den første boka vår,- “Strikk til smårollinger”. Her med ny farge og litt små justeringer.

strikket knebuksestrikket knebukseStrikket knebukse i den nydeligste fargen Maisgul nr 8111 Lerke fra Dale Garn. Lerke er en nydelig kvalitet som kan brukes både vinter og sommer. En kvalitet som ikke stikker eller klør, og er myk og behagelig for barnet å ha på seg.

Oppskriften kan også kjøpes enkel i nettbutikken her. Vi har strikket vår knebukse noen cm kortere i bena denne gangen, og vi kuttet også ut mellomverket bak. Oppskriften er i størrelse 1-4 år, og strikkefastheten er 22 m = 10 cm.  Selene krysser hverandre på vanlig måte bak. Bukse til Pelle Kanin er strikket av en liten rest i samme farge. Oppskriften er forklart under. Kaninen vår er ca 33 cm lang.

 

Kanin bukse:

Garn: En rest Lerke fra Dale Garn

Pinner: 5 strømpepinner nr 3,5

Begynn nederst på det ene benet.

Legg opp 20 masker. Strikk 2 riller. Øk 2 masker jevnt fordelt. Strikk 8 pinner glattstrikk, strikk neste ben likt.

Sett begge ben inn på 5 strømpepinner. 

Legg opp 5 masker mellom benene, både foran og bak. Strikk videre rundt alle maskene i ett videre glattstrikk. Når arbeidet fra sammenføyningen måler 2 cm, felles 4 masker jevnt fordelt. Etter 4 cm, felles 6 masker jevnt fordelt. 

Når arbeidet fra sammenføyningen måler 5 cm, felles 10 masker jevnt fordelt. Strikk videre rillestrikk. Etter 2 riller, strikkes 2 knapphull midt framme med 4 maskers mellomrom. Strikk i alt 4 riller, fell av. 

Seler:

Legg opp 4 masker og strikk rillestrikk i alt 10 cm. Fell av og fest en knapp i hver sele. 

Fest alle løse tråder. 

Kaninen er veldig koselig og dekorativ å pynte til påske med. En ny, gul strikkebukse frisker også ekstra opp.

God påske til alle våre lesere!