strikkeoppskrift

Rillestrikket egg til å pynte med eller til å gi bort. I påsken har vi mange fridager og masse strikketid. Det er tiden på året da vi strikker aller mest.Rillestrikket egg

-Kanskje har du et aldri så lite restegarns lager som skriker etter å bli brukt opp?

-Trenger du tips om en koselig vertinnegave?

-Er du klar for ny og enkel påskepynt?

-Eller rett og slett bare trenger et lite, enkelt prosjekt til å slappe av med innimellom?

Da er dette garantert noe for deg! Vi har sprayet en liten eggekartong, surret litt snor rundt, og det ble en koselig og personlig gave vi kan gi bort. Eggekartonger kan også kjøpes i nydelige farger på TGR. Isopor egg kan kjøpes på Stoff&Stil.

Her følger fremgangsmåte til rillestrikket egg:Rillestrikket egg

Legg opp 20 masker på pinne nr 3 og strikk 22 riller (med tynt garn ca 27 m= 10 cm). Fell av.

Sy lappen sammen på langsiden, og

tre på et isoporegg i ca størrelse 15 cm i omkrets.

Sy sammen oppe og nede med tråklestring, som deretter snurpes godt sammen og festes.

Fest på en hempe av ønsket slag

Vi har brukt rester av Mandarin Petit, Fin, Lille Lerke og Tynn Merinoull på rillestrikket egg. Over til høyre har vi også brukt Bling i tillegg til Tynn Merinoull. Dette gir en super effekt med paljetter på hele egget. Vi har brukt immitert lærsnor til hempe, og kuler vi hadde liggende. Fjær har vi festet til lærsnora, men det er ikke nødvendig. Immitert lærsnor kan kjøpes i nettbutikken metervis her.

Rillestrikket eggRillestrikket eggFinn frem farger som passer sammen, eller bare kontraster. Kanskje blir samlingen en helt annen enn du hadde satt deg fore. Plukk en grein av vrihassel eller greiner av frukt trær, som vi har gjort, og pynt med rillestrikket egg i mange forskjellige varianter. Det er en fryd å ha på bordet!