strikkeoppskrift

Strikkegenser med lomme i myk og deilig alpakka til de aller minste. 

strikkegenserstrikkegenserOppskriften er hentet fra vårt Babyhefte, og genseren er strikket i Mini Alpakka fra Sandes Garn. Her finnes 60 forskjellige farger å velge mellom, og kvaliteten er det ingenting å si om, den er rett og slett nydelig. Sjekk fargeutvalget her. Vi har strikket i fargene Oker 2035 og Petroleum 7572. Trenger du knapper? Ta en titt i nettbutikken her.

Strikk i ull trenger i utgangspunktet ikke hyppig vask, men til de aller minste som både gulper og sikler, er det kanskje nødvendig alikevel. Mitt tips til ullvask for strikkede plagg, er å vaske på ullvugge i maskin ved 0 grader. Det er en av egenskapene med ull,- at det blir rent selv ved lave temperaturer. Jeg har selv opplevd at alpakka kan bli litt tovet,- selv ved ullvask 30 grader som er anbefalt på denne kvaliteten. Når man har brukt penger og tid på et plagg, er det minst like viktig å ta godt vare på plagget i bruk og vask. Behandles alpakka med omhu, holder den seg utrolig fin tross hyppig bruk.

Viktor strikkegenser går i størrelse 0-18 måneder, og strikkefastheten er 27 m = 10 cm på pinne nummer 3. Garnalternativ kan være Sisu, Mandarin Petit eller Tynn Merinoull. Alle fra Sandnes Garn. Alpakka anbefales ikke til nyfødte, på grunn av at det slipper mye hår, og hårene er lange. Dette er lett å få i munnen på nyfødte.

Vår strikkegenser har knepning bak, og det gjør at den er lett å få over hodet på babyen, selv om den sitter tett inntil i halsen. Raglanfellinger ved ermer, gjør moteringsarbeidet lettere. Lomme med knapp på magen, som er akkurat passe stor til smokken. Den er enkel å strikke, og kommer under kategorien “sosialt strikketøy”.

Babyhefte kan kjøpes i nettbutikken her.
Strikkegenser