strikkeoppskrift

Gustav strikkebody til lysere og varmere dager. Våren er en nydelig årstid, med alt den bringer med seg av fuglesang og spirer som titter opp av jorda. Vi vet vi går enda lysere, varmere og lengre dager i møte, og kan for alvor legge nok en kald og mørk vinter bak oss.

Gustav strikkebodyGustav strikkebodyGustav strikkebody går engentlig kun opp til størrelse 12 måneder. Her har vi strikket den 2 cm lenger i buksa, i livet og på ermene. På vår tynne snelle er den da brukelig ennå. Ofte passer klær mye lengre når barnet slutter med bleie. Bodyen har nå 3/4 erm, og blir sittende litt strammere på kroppen.

Noen små krumspring i forhold til oppskriften har vi i tillegg tillatt oss. Buksa er strikket i vrangstrikk, og overdelen er strikket i glattstrikk. Min svakhet for rødt og blått som en kombinasjon, lar jeg gå til sin yttergrense ved å bruke oransje ,- med antydning av brent. Underdelen er strikket i BabySilk og overdelen er strikket i Dreamline Sky, beggGustav strikkebodye fra Du Store Alpakka. Oppskrift finnes kun i vårGustav strikkebodyt Babyhefte som kan kjøpes i tykket og digital utgave. Fri frakt i Norge. Som tilbehør har vi strikket Leah krage i naturfarget Tynn Alapkka, også fra Du Store Alpakka. Oppskrift på kragen finnes også i Babyheftet. Kragen er strikket i største størrelse, og kan brukes lenge til all slags forskjellige plagg, farger og anledninger.

Til venstre har vi vist hvor fort et et plagg kan bli veldig “jentete” med forholdsvis lite tilbehør. Gustav strikkebody kan i utgangspunktet være veldig “guttete”, men vi synes det er gøy å bruke et og samme plagg til både gutt og jente. Med tanke på at strikkede plagg i god kvalitet også ofte kan gå i arv, er det lurt å kunne bruke dem til begge kjønn.Gustav strikkebody