strikkeoppskrift

Trollebukse tilgjengelig i nettbutikken som enkeltoppskrift, en god og praktisk oppskrift fra boka “Strikk fra Gustav&Berta”.

trollebukseTrollebukseBuksa har et nydelig og behagelig snitt. Bukseselene gjør at buksa sitter godt. I boka var den opprinnelig med en stor knapp bak, som er veldig sjarmerende til de minste. Vi har valgt to knapper, og krysset på selene kommer litt høyere opp på ryggen. Vår trollebukse til høyre er strikket i Duo frage nr 6032 Lys blå fra Sandnes Garn. Buksen til venstre er strikket i Lerke nr 8105 Denimblå fra Dale Garn. Begge er kvaliteter som inneholder omtrent like mye bomull som ull, og har en strikkefasthet på 22 m = 10 cm. Oppskriften på trollebukse går i størrelse 1- 6 år.

Skal buksen brukes som en god og varm ullbukse til vinterhalvåret, kan det være lurt å velge en kvalitet i  100 % ull som for eksempel Falk fra Dale Garn eller Smart fra Sandnes Garn. Begge har strikkefasthet som tilsvarer Duo/Lerke.  Trollebukse er genial og praktisk under dressen i barnehagen, og velger man en av garnkvalitetene som er nevt over, vil den holde seg fin gjennom hele vinteren, tross hyppig og hard bruk.

Buksen har smale ben, og er noe posete rundt rumpen. Det kan være lurt å prøve buksen på, før selene strikkes ferdig, slik at de ikke blir for lange/korte.

Vi har valgt store treknapper, som passer fint til skinnsko. Ofte er det knappene som setter sitt særpreg på det ferdige plagget. Bruk litt ekstra tid på knappevalg, og tenk gjerne gjennom hva tilbehøret skal være. Knapper kan kjøpes i nettbutikken her. Titt gjerne innom å se vårt nye utvalg. Her finns noe for enhver smak. Vi ønsker oss veldig en blomstrete jentebluse med rødt og blått til denne buksa!! Som nevnt tidligere, har jeg fått helt dilla på lyseblått og rødt sammen… Forhåpentligvis kommer mye nytt til våren.  Trollebukse