strikkeoppskrift

Strikkeskjørt og bukse med seler i skinn, som setter en ekstra spiss på det hele. Begge er strikket i nydelig og mykt melert blandingsgarn i alpakka og merinoull.

strikkeskjørtHer følger bilder og forklaring trinn for trinn.strikkeskjørt

Strikkeskjørt og bukse er strikket i Sterk fra Du Store Alpakka i farge Gråsvart melert nr 808. En nydelig farge, som gir et fantastisk spill i det ferdige plagget. Strikkefasthet  22 m= 10 cm.

Oppskrift på strikkeskjørt og bukse finnes i nettbutikken. Ønsker man strikkede seler, står fremgangsmåten beskrevet i oppskriften. Her har vi altså kuttet ut strikkede seler, og byttet de ut med seler i skinn.

Skinn til seler kan kjøpes metervis i vår nettbutikk, 10 mm i bredde og 2 mm i tykkelse. 1 meter er nok til 2 stykk seler. Spenne til selen og trykkknapp kit kan kjøpes på Stoff&Stil. Vår spenne er fra Søstrene Grene.

Det kan kanskje se veldig komplisert ut?!  Men tro meg!! Dette klarer alle. Ikke vær redd for å prøve ut nye ting. På selve trykkknapp kittet, følger det med bruksanvisning. Den er enkelt å forstå. Det eneste man trenger av verktøy er hammer og en hulltang for å lage hull i læret. Pass på2017-02-15 10.32.422017-02-15 10.33.35 at hullet ikke blir for stort, da vil selen ikke sitte godt nok. Kittet inneholder alt som trengs til trykk knapp, men her har jeg altså bare brukt underdelen, og trykket ut hull i skinnsnoren som festes på denne som en knapp. Tre begge selene gjennom spennen, og fest den på linningen bak.

Gjør det samme på andre siden av selene. Disse skal tres gjennom knapphullene foran øverst på smekken, som vist under. Vårt strikkeskjørt og vår bukse er perfekt for deg som har søsken- eller tvilligpar jente/gutt. Velger man en nøytral farge, kan tilbehøret bli så mangt. Selene kan selvfølgelig strikkes og byttes ut etterhvert, og vipps så har man et “nytt” plagg.

2017-02-15 10.31.542017-02-15 10.31.37

 

Lykke til!!