strikkeoppskrift

Strikkeponcho er i vinden for tiden, og her er vårt forslag fra Karnevalhefte. 

StrikkeponchoVi fokuserer på karneval og gjenbruk, og bruker strikkeponcho og tunika med frynser til indianer kostyme. Vi synes det er viktig at barna får et forhold til å bruke det vi allerede har i skapet, og vi liker ikke ord som “bruk og kast”.

Tunika har vi vist før, men henter den stadig frem fra skapet til karneval og kostymebruk. Den blir kortere og kortere, men er like fin med bukse under som en kort tunika.

Vår strikkeponcho er strikket i Cortinga fra Dale Garn. Strikkefashet er 18 m = 10 cm, og pinner nr 4,5 gjør at ponchoen er kjapp å strikke. Vi har valgt frynser nederst, og snor med trekuler rundt halsen. Dette er ikke nødvendig, men pynter den litt ekstra. Oppskrift går i størrelse 3-9 år.

Variasjonsmulighetene er mange, her er det bare å lage sin egen vri. Ponchoen kan strikkes uten striper eller med smalere striper. Velg en helt annen fargekombinasjon, og din strikkeponcho får et personlig preg. Kanskje vil barnet selv designe? Ta dem med i prosessen, da får de tidlig et forhold til å skape noe unikt.

Tunika med frynser er strikket i Line fra Sandnes Garn, strikkefasthet 20 m = 10 cm. En nydelig kvalitet som faller fint, spesielt på kjoler og tunikaer til større barn. Oppskriften går i størrelse 2-10 år.

Vi har funnet frem pannebånd og hårbånd fra skapet, pyntet med forskjellig fjær for å få indianer look. Dette er også en perfekt aktivitet for barna å bli med på.

Oppskrift på tunika, strikkeponcho og mye mer finnes i vårt Karnevalhefte som kan kjøpes både digitalt og trykket i nettbutikken vår.  Lykke til med nye strikkeprosjekter til våren, mens vi ennå venter på lysere og varmere dager.

God helg ønskes alle våre lesere!!strikkeponcho