strikkeoppskrift

Vi finner frem vår strikkebukse fra skapet. Tiden er inne for karneval og fest. Vi bruker det vi allerede har av strikkeklær, og lager kostymer.

Kstrikkebukseort strikkebukse med seler er fra Julehefte 2016. Den er strikket i strikkebukseforholdsvis tynt garn,- Fin fra Du Store Alpakka. En nydelig kvalitet med henholdsvis 50 % babyalpakka og 50 % silke som gir buksen en naturlig glans og fint fall. Strikkefastheten er 27 m = 10 cm. Garnalternativ kan være Mini Alpakka, Sisu eller Tynn Merinoull fra Sandnes Garn. Ønsker man å bruke buksa i sommer, kan Lille Lerke fra Dale Garn eller Mandarin Petit fra Sandnes Garn være bra garnalternativ. Øyelappen bør strikkes i en kvalitet som ikke klør, vi har brukt Merinoull fra Sandnes Garn, strikkefasthet 22m = 10 cm. Den er strikket på en liten kveldstund, og gir antrekket en ekstra piff.

Buksa er strikket med doble bukseseler og dobbel smekke. Den er uten kanter, som gjør vår strikkebukse litt ekstra elegant og finslig. Legger du litt ekstra arbeid ned i strikketøyet og detaljene, blir du nok ekstra glad i det ferdige resultatet. Det er ikke kvantitet, men kvalitet som teller.

I vårt Karnevalhefte har vi prøvd å fokusere på gjenbruk, og å få brukt noe av det man allerede har i skapet. Vi har tatt frem guttenes strikkebukse fra jul, strikket en sjørøverlapp til øyet, og med litt tilbehør, er strikkebukseguttene ferdig utkledd. Mer komplisert trenger det ikke å være. I hvert fall ikke for ungene, de er som regel fornøyd med det meste.

Oppskrift på vår strikkebukse finnes både i vårt Julehefte 2016 og Karnevalhefte. De kan kjøpes i nettbutikken her. Ta gjerne en titt på vår Instagram profil: @Gustavogberta, og bli inspirert til nye ideer og strikkeprosjekter. Her finnes noe for enhver smak, både til små og litt større barn. Lykke til!