strikkeoppskrift

Det er tid for karnevalstrikk, og ofte skal det ikke så mye til for å glede et lite barnehjerte.

karnevalstrikkVi kan vel alle huske rollespill og lek fra vi var små? Den gang da vi ikke hadde samme mengder leker som barna har i dag. Jeg var i hvert fall sykesøster i ny og ne, og fikset dukker i fleng. Dette sykesøster settet har ligget i bakhodet i flere år, og endelig kom det på pinnene. Ganske identisk med settet jeg selv hadde i plastikk.

Forkle og pannebånd er strikket i Mandarin Medi fra Sandnes Garn. Garnet er 100 % bomull, og har strikkefasthet 22 m = 10 cm. Her finnes en hel rekke garnalternativer, men for å få rette hvitfargen til sykepleier settet, valgte vi bomull. Settet er kjapt å strikke, og oppskriften er enkel. Vi har funnet frem sandaler og knestrømper fra sommeren, og en blå kjole som hang i skapet. Kjolen er fra H&M. Velg gjerne også en annen farge på forklet, det kan bli et flott bakeforkle.

Dette er kanskje den perfekte gave for deg som er tante eller mormor til en liten jente som har alt.Litt karnevalstrikk må vi vel ta oss tid til innimellom.

Som vokse har vi en stor oppgave med tanke på å tilrettelegge for god lek. Er Ipaden lett tilgjengelig, er den dessverre alt for lett å ty til. Den gjør ikke barn særlig kreative. Et lite tips er å ha orden og system i lekene. Ikke rydd for fort bort noe som lekes med. Leken kan nemlig gå over flere dager. Har barna mye leker, kan det være lurt å gjemme noe bort. Leketøy blir som nytt når de finnes frem igjen. Ofte er det det som er problemet,- for mye leketøy.

Oppskrift på forkle og pannebånd finnes i vårt karnevalhefte som kan kjøpes både som digitalt og trykket hefte i nettbutikken.