strikkeoppskrift

Med fokus på gjenbruk til karneval, henter vi frem vår struttekjole fra skapet og pynter den opp til prinsessekjole.

prinsessekjoleKjolen er fra Julehefte 2015. Vi pynter den litt,- og vipps så er det prinsessekjole. I livet har vi lånt et belte av mamma, og storesøsters strutteskjørt i gull, ble undeskjørt. Penskoene er også hentet frem. La barnet bli med på prosessen, kanskje skal det ikke mer til enn et gullbånd og litt perler, så er de fornøyd?

Vår prinsessekjole er strikket i Alpakka fra Sandnes Garn i farge brent oransje nr 3355. Rysjene strikkes på etterpå med Silk Mohair fra samme leverandør. Har man barn som klør, kan garnalternativ være Duo og Mandarin Medi. Vær oppmerksom på at rysjene er strikket i Silk Mohair, som uansett garnvalg på kjolen, må vaskes skånsomt.

prinsessekjoleEt tips med tanke på strikkede plagg i alpakka som klør: Alpakka har en egenskap som gjør at den blir myk og klør mindre etter ca 10-15 min på kroppen. Det kan være lurt å utfordre barna på dette, for når 10 min har gått, har de som regel glemt ut at plagget klødde. Ta alikevel barnet på alvor, for jeg husker selv panikken når jeg var barn… Mye har skjedd på garnkvalitets fronten, og mye ull blir i dag importert fra Australia (Merinoull) og Sør Amerika (Alpakka), som er utrolig mye mykere og behageligere enn ull fra norske sauer.prinsessekjole

Kongekronen er strikket i samme garn og farge som kjolen, men med en liten tynn tråd Gutermann metall (vist til høyre) strikket inn sammen med garnet. Gutermann sytråd finnes i de fleste strikke- og sy butikker. Kronen er også pyntet med bånd og paljetter vi hadde liggende i skapet. Kronen er fullt mulig å bruke som pannebånd ute. Oppskriften er i en størrelse: 2-6 år. Prinsessekjole er i størrelse 1-4 år.

Oppskrift på prinsessekjole og krone pannebånd finnes i vårt Karnevalhefte, som kan kjøpes i nettbutikken her.