strikkeoppskrift

 

Vinteren er her fremdeles, og her et forslag til en varm og myk strikkekjole til mange forskjellige anledninger.

StrikkekjoleVår strikkekjole går fra størrelse 2-9 år. Skjørtet er strikket i tykkere garn enn overdelen, nemlig Tumi fra Rauma Garn. Ta gjerne en titt på fargeutvalget. Strikkefastheten er 20 m = 10 cm på pinnenr 4. Knit At Home har flere nye kvaliteter som kan brukes som garnalternativ i denne tykkelsen. For eksempel Classic Alpaca Wool,, Classic Cotton Merino, Classic SW Wool og Superfine Merino Wool. Dette er en forholdsvis ny garnleverandør, med prisgunstig garn. Absolutt verd å merke seg!

På overdelen har vi valgt et tynt garn, Dreamline Sky, fra Du Store Alpakka. En nydelig og lekker kvalitet. Vi har strikket i tykkere pinner enn anvist på etiketten. Det gir en luftigere og lettere overdel. Strikkefasthet 26 m = 10 cm på pinnenr 3. Garnalternativ kan være Lanett babyull fra Sandnes Garn.

Kolen en kneppet bak i nakken, og dette tillater at den kan sitte tett i halsen foran. Kjolens lange ermer gjør at det eneste man trenger av tilbehør er strømpebukse og sko.

Selve ideen bak vår strikkekjole, var å prøve nye fargekombinasjoner på en og samme kjole. Her er det bare å være litt vågal, og tørre å prøve noe nytt. Kanskje har du en ide som venter på å bli satt ut i livet, eller du blir inspirert av noe rundt deg…

strikkekjoleVår største strikkekjole til venstre har vi valgt å pynte med satengsløyfe i livet. Dette er ikke nødvendig, men pynter kjolen litt ekstra. Lærbelte eller skinnsnor er også nydelig å bruke til livet. Det kan da være lurt å sy en liten beltestroppe i hver side, så beltet holder seg der det skal.

Oppskrift på todelt strikkekjole finnes i vårt Julehefte 2016, både i trykket hefte og som nedlastbar Pdf. Heftet kjøpes her.