strikkeoppskrift

En varm og tykk strikkejakke i nydeligste Tweed alpakka fra Du Store Alpakka,  passer både til hverdag og fest.

strikkejakkestrikkejakkeGodt nyttår til alle våre strikkere som følger oss trofast!!

Så var det gutta, for de fortjener vel også noe fint og varmt?! Og hva er vel mer anvendelig enn en strikkejakke?

Vår strikkejakke er strikket i Alpakka Tweed fra Du Store Alpakka, en forholdsvis ny og nydelig kvalitet med flotte farger og naturlig look. Det er absolutt verdt å ta en nærmere titt på fargeutvalget. Jeg falt i hvertfall for denne kvliteten, og kan visst aldri få nok av spettet garn…

Et forholdsvis tykt garn,- med strikkefasthet 17 m = 10 cm på pinner nummer 5, som gjør at jakken er kjapp å strikke. Slike prosjekter liker vi vel, innimellom. Garnet inneholder blant annet alpakka og merinoull, som gjør det mykt, tross tykk kvalitet.

Bildene på hver side viser hvor forskjellig vår strikkejakke kan styles, alt etter hvilken anledning man ønsker å kle gutten til. Hvit skjorte og sløyfe, går veldig fint selv om jakken er både tykk og grovstrikket. Velg en farge som passer til mye av det du har i skapet, da er sjansen for at jakken blir hyppig brukt, mye større. Noe av det kjedeligste er å strikke plagg som kun egner seg til penbruk,-vips så er barnet vokst utav det, før man nesten rakk å bruke det. Tipset mitt er da: tenk at et og samme plagg skal kunne brukes til mye forskjellig. Det kan være til skolen, bursdag, jul, fest, bryllup, byturer osv…

Mønster finnes i vårt julehefte 2016 som kan kjøpes her. Jakken går i størrelse 1-6 år. Dette er et plagg som kan brukes lenge, kanskje flere sesonger. Denne type strikkejakke kan også være ypperlig som en ytterjakke til våren, når kulden og stormene for alvor slipper taket.

 

 

 

Strikkejakke