strikkeoppskrift

De fleste av oss liker små prosjekter hvor vi kan få brukt opp litt restegarn som stadig hoper seg opp. Her er et forslag til å pynte opp nyttårs bordet med.

restegarnrestegarn

Jula er over, og vi kan puste litt ut, før den store nyttårsfesten braker løs. Det kan være koselig å pynte bordet med noe som ikke har så mye med jul å gjøre. Forslag om småting å bruke restegarn på finnes i vårt julehefte, som kan kjøpes her.

Vi har klippet ut små stjerner i papp, smurt inn med lim, og surret rundt restegarn av ulik type og kvalitet. Effektgarn egner seg veldig bra til stjerner. Vi har bukt restegarn av Bling, Faerytale, Fur i grønn og hvit fra Du Store Alpakka. London sølv og en gammel rest hvit Funny fra Sandnes Garn, og ellers litt sølvglitter og kunstig snødryss. Finn gjerne frem det du har i skapet av paljetter og perler og lignende, og lim på som pynt. Tenk gjennom hvilke nyanser du ønsker som gjennomgangstone, og finn frem restegarn i de samme nyanser. Et nyttårsbord kan bli nydelig med mye sølv og glitter. Fyll gjerne ut med andre stjerner av forskjellige slag.

Restegarn egner seg også godt til små juletrær i forskjellige høyder. Smør inn pappkjegler godt med hobbylim, og surr garn rundt. Dette kan også barn klare. Hva er vel koseligere enn å ha en juleaktivitet for de minste på en av fridagene? restegarnJuletrærne kan brukes til det meste av dekorering, som bordpynt eller i vinduet. Lager man trær av de største kjeglene, er de også nydelige på gulvet.

Da er det bare å takke alle våre lesere som har fulgt oss i 2016. Takk for all konstruktiv kritikk og gode tips og råd på veien. Det gjør oss bedre. Godt nyttår til alle dere fine strikkere der ute!