strikkeoppskrift

Jula nærmer seg, og de fleste strikkere har ventende prosjekter til mange fridager. Ofte kan det være avslappende med små, koselige prosjekter som ikke krever stor konsentrasjon. 

Så gjør vi så når til kirken vi går…

SmåstrikkEr du nesten i rute, men trenger en liten førjulsgave, eller en ekstragave til jul? Hva med et slips eller sløyfe, og en hjemmestrikket julestrømpe fylt med masse godterier. Et nydelig og fløyelsmykt skjerf i perlestrikk? Dette og flere små hobbyprosjekter finnes i vårt julehefte 2016, som kan kjøpes her.

Slips strikkes av en liten rest du måtte ha liggende, nesten samme hva strikkefasthet det måtte være. Styr unna de aller tykkeste kvalitetene. Julestrømper er småstrikkstrikket i Lanett fra Sandnes Garn med strikkefasthet på 31 masker glattstrikk på pinne nr. 2,5 = 10 cm. Strømpene er ment som dekorstrømper, men det er fullt mulig å strikke to like som kan brukes som en helt vanlig knestrømpe. Størrelse 1-2 år. Skjerfet er strikket i Hexa fra Du Store Alpakka. En nydelig kvalitet i kabelspunnet 100 % alpakka. Strikket på pinnenummer 7, så dette går fort.

Sosialt strikketøy, er et begrep jeg ofte bruker. Det er ikke særlig koselig å være i selskap med damer som er dypt inni et Marius mønster eller prosjekter som krever mye telling. Mange festelige lag og selskaper står foran oss, og det kan være lurt å velge småstrikk som passer å ta med på besøk. Tiden er inne for å senke skuldrene, la høytiden sige inn over hus og heim og la freden senke seg. Det man rakk før jul i år, var gjerne mye mindre enn det man hadde håpet på, men ofte er det tilstedeværelse som skaper stemning. Ikke de 7 slag… Vi har kanskje en lei tendens til å gjøre litt mye utav jula, og ofte blir det litt for mye stress.

Til slutt vil vi ønske alle våre lesere en riktig god julehøytid. Lykke til med alle koselig småstrikk i jula!

 

småstrikk