strikkeoppskrift

Vi har gjort om rilledress til peppekakedress. Med hvit kroklisse og knapper i forskjellige farger, blir den en helt annen. Etter jul, fjernes kroklissen lett, og dressen kan brukes til barnet vokser ut av den. 

RilledressVår rilledress er i størrelse 3- 18 måneder, og den er strikket i Mini Alpakka fra Sandnes Garn. Garnet er forholdsvis tynt, som gjør at dressen kan brukes inne. Sjekk fargeutvalget her, utrolig mange flotte farger! Andre garnalternativ er for eksempel Alpakka Silke eller Tynn Merinoull også fra Sandnes Garn. Fin, Tynn Alpakka eller Mini Sterk er nydelige kvaliteter med samme strikkefasthet fra Du Store Alpakka.

Det første leveåret er den lille mye på gulvet, og hva er bedre enn en skikkelig varm rilledress som babyen kan krype og boltre seg i, uten at den deler seg på midten?! Det er i hvert fall et plagg jeg ikke kunne unnvære da barna var mindre. Rilledress er også ypperlig under bobledressen og ellers i barnehagen. Når det gjelder rillestrikk, vokser det på en måte ofte med barnet. Det drar seg i bruk, og det gjør at plagget kan brukes ekstra lenge. Bruker du litt tid på farge, kvalitet og knappevalg, så kan din rilledress brukes til de fleste anledninger. Er det til en liten jente, kan for eksempel et hjerte på ryggen gjøre den veldig søt. Det finnes utallige stoffmerker i handelen, som kan friske opp et kjedelig plagg. Velg gjerne farger som er praktiske til det meste, og som kan brukes til mange forskjellige anledninger.

Oppskrift på rilledress finnes i vårt Julehefte 2016, både som digitalt hefte og som trykket hefte. Kan kjøpes i nettbutikken her. La deg inspirere og kom i stemning med vårt julehefte. Her er noe for enhver smak, -kansje aller mest for deg som har små barn å strikke til.

God førjulstid til våre trofaste lesere!