strikkeoppskrift

Det finnes masse nydelig jentestrikk, og her kommer vårt forslag til julestasen.

Jeg har desverre, mang en gang gått på smellen om å kjøpe ny julekjole, og tenkt at jeg har en jakke i skapet som passer… Og alt for sent oppdage at den jakken ikke finnes. Heller ikke i butikken. Av dette har jeg lært at det lønner seg å planlegge hele antrekket med en gang, og jentestrikkgjerne legge inn nok tid til litt jentestrikk. Behovet om en strikkejakke som passet til kjole, meldte seg. Ofte hvis en jakke er for lang, skjuler den selve kjolen, og vi trengte bolero lignende kjolejakke med lang erm, og litt kort liv. Den er strikket i Alpakka Wool fra Du store alpakka, i fargen mørk blågrønn nr 524. Den perfekte grønnfargen er ikke lett å finne, når man har satt seg en spesiell farge i hodet!!!

JentestrikkOppskriften går fra størrelse 2-8 år. Strikkefasthet 27 m = 10 cm. Alpakka wool er oppfølgeren til Hverdags, og er en nydelig kvalitet med henholdsvis 60 % alpakka og 40 % ull. Garnet egner seg ypperlig til lette og finere plagg, og finnes i mange forskjellige flotte farger. Du store alpakka har i en årrekke vært utrolig flinke med å ha et bredt fargespekter på garnet sitt. Det skal de ha kred for!

Garnet egner seg også til toving. Andre garnalternativer kan være Fin og Tynn Alpakka fra samme leverandør, eller Mandarin Petit eller Tynn Merinoull fra Sandnes Garn, hvis man har barn som klør.

Pelsjakke til venstre er i strørrlese 3-9 år. Den er strikket i Fur fra Du Store Alpakka. Et nydelig garn som egner seg perfekt til jentestrikk og festelige anledninger. Endelig et pelsgarn som ikke er syntetisk, i 100 % alpakka i tillegg!! Kvaliteten er nydelig, myk og varm som ungene elsker. Garnet loer både når det strikkes og i bruk. Et tips kan være å vaske plagget skånsomt før bruk, og riste den godt ute.

 

Oppskrifter finnes i vårt julehefte som kan kjøpes her.

Jentestrikk