strikkeoppskrift

Guttestrikk til både hverdag og fest i nydeligste kvalitet og deilig passform. Denne typen plagg kan brukes hele året, og regulerbare seler gjør at buksene passser lenge.

Planlegger du guttestrikk til jul, har kvaliteten du velger,- alt å si. På ensfarget, sort bukse til venstre, har vi brukt Fin fra Du Store Alpakka,– en nydelig kvalitet i henholdsvis 50% alpakka og 50% silke. Strikkefasthet 27 m = 10 cm. Garnalternativer er for eksempel Mini Sterk, Alpakka Wool og Tynn Alpakka fra samme produsent, eller Mini Alpakka eller Tynn Merinoull fra Sandnes Garn. Vær oppmerksom på at de forskjellige kvalitetene har veldig forskjellige egenskaper, alt etter hva garnet inneholder. Sort bukse er i størrelse 9-24 måneder.

guttestrikkguttestrikkStrikkebukseFin finnes både i håndmalte og ensfargede nyanser. Silken gir flott glans, mens miksen av silke- og Alpakkafibrene gjør at garnet puster godt. Dessuten gir Alpakkaen en lun varme som gjør garnet ideelt til babyplagg.

Garnet er deilig, mykt og glansfullt og egner seg til baby- og barnetøy, lekre topper og gensere til finbruk. Det ferdige plagget får også et nydelig fall, i motsetning til rene ullplagg.  Fin er dessuten en fantastisk kvalitet hele året,- minst like god om sommeren.

Hver gang du kjøper et nøste Fin, støtter du Mirasolskolen i Peru, som er Du Store Alpakkas hjertesak.

Vi har strikket vår strikkebukse i svart, som gir buksa et klassisk preg. Lett å bruke til de fleste anledninger, alt ettersom hva man velger som tilbehør. Buksen er lit posete bak, og det kan være lurt å tre strikk gjennom linningen bak, så buksa sitter bedre.

Rutet bukse til høyre og under er strikket i Alpakka fra Dale Garn.  Buksa har skult knepping på innsiden, og pynteknapper på utsiden. Dette er for å gjøre det enkelt å bruke buksen også uten seler. Oppskriften går fra størrelse 3-24 måneder. Begge oppskriftene finnes i vårt Julehefte 2016 som kan kjøpes her.

Lykke til med ditt guttestrikk prosjekt til jul!

Guttestrikk