strikkeoppskrift

Snømanngenser for gutta, koselig til å pynte seg litt ekstra med i førjulstiden. Jentene har det forholdsvis enkelt,-  en fin kjole, og mye er gjort. På alt av julefrokoster, julekonserter, juleavslutninger osv. skal man også kle ungene, og det er koselig med noe fint også til gutta. Her er vårt forslag.

snømanngenserVår snømanngenser er strikket i Alpakka fra Dale Garn, farge 9611 Flaskegrønn. En nydelig grønnfarge!! Her finnes over 50 forskjellige nydelige farger. Alpakka gir utrolig myke og lune plagg som ikke klør. Kanskje vil barnetsnomanngenser-22 med en gang si at det klør, men gi det litt tid, for som oftest bare etter 10 minutter, vil plagget oppleves mykere. Strikkefasthet på vår snømanngenser er 25 m = 10 cm. Garnalternativer kan være Baby Silk fra Du store alpakka eller Tynn alpakka ull fra Sandnes Garn. Begge har strikkefasthet 24 m = 10 cm, altså en maske mindre enn Dale Alpakka. Mål alltid din egen strikkefasthet dersom du velger et annet garnalternativ. Det har ofte mye å si på ferdig resultat, dersom det er avvik.

Lommen og snømannen er strikket for seg selv, og dersom man ønsker en mer klassisk genser, kan dette kuttes ut. Det er også lett å sprette av lommen når julen er over, så kan genseren brukes resten av vinteren uten å bli assosiert med jul. Se bildet til høyre. Det kan også være en god løsning til større barn. Oppskriften går fra størrelse 2-12 år.

Snømannen kneppes fast i en knapp med hempe øverst på lua. Den kan veldig lett tas ut av lommen, kneppes av knappen, og lekes med. På vår snømanngenser har vi sydd på små, hvite pomponger som ligner snø, i tilegg til lusene på mønsteret i genseren. Dette er ikke nødvendig.

Oppskrift på snømanngenser finnes i vårt julehefte 2016, som kan kjøpes både digitalt og som trykket hefte her.

 

snømanngenser

 

 

snømanngenser