strikkeoppskrift

Vi er så heldige å få mye tilbakemeldinger. Takk til alle dere som tar dere tid til gode og konstruktive tilbakemeldinger, det gjør oss bedre. Mange har lurt på når vi kommer med en prinsekjole, og her er den. Strikkekjole med blonder på kragen denne gang, og siden det er en kjole, kan vi tillate oss litt mer jentete preg enn på prinsegenseren.

StrikkekjoleJulen er ikke like om hjørnet, akkurat, men skal du strikke noe, kan det være lurt å starte tidlig. Er du så heldig å ha en liten prinsesse, eller kanskje har du blitt mormor til ei lita tulle, da er det den perfekte julekjolen eller julegaven. Til jul er det veldig koselig med en rød strikkekjole til minstejenta, men tenker man litt praktisk, kan det være vel så lurt å velge en farge som kan brukes hele vinteren gjennom.

Vår strikkekjole er strikket i Babysilk fra Du Store Alpakka, i farge Strågrønn nr 344. En nydelig kvalitet med henholdsvis 80 % baby alpakka 20 % morbærsilke og med mange flotte farger. Silke kan deles i to kategorier: Villsilke, eller Tussahsilke, og oppdrettsilke, Morbærsilke. Villsilken er naturlig ujevn, matt og grov, Morbærsilken har finere finish, og er mer slitesterk i bruk. Plagg strikket i Babysilk blir myke, elastiske og deilige for barnet å ha på, samtidig som det får et nydelig fall. Silke absorberer fuktighet og isolerer i likhet med ull, og den vil også kjennes kjølig mot huden.Strikkekjole

Strikkefasthet 25 m = 10 cm. Garnalternativ til vår strikkekjole er for eksempel Tynn Alpakkaull fra Sandnes Garn.

Personlig liker jeg best kjoler med lang erm. De krever mindre tilbehør enn en kjole uten erm som ofte trenger en fin bluse eller body inni. Velger man en lys farge, kan det være lurt å vaske plagget fort, dersom det har kommet en flekk på. Blir ullplagg liggende for lenge, kan det være vanskelig og nesten umulig å få det rent igjen.

Oppskrift på vår strikkekjole finnes i vårt julehefte 2016, som kan kjøpes her.