strikkeoppskrift

Sparkebukse til rumpersettet, -et av de aller første mønster vi laget til vår første bok. Det ble en større suksess enn vi regnet med. Strikket på pinne nr 3,5, så mange som er redd tynne pinner, lar seg nå ikke avskrekke.Strikkebukse

sparkebukseRumperen, som vi fikk en forespørsel om å strikke, har etterhvert kommet i mange forskjellige varianter. Vi strikket etter et gammelt bilde, og var sant å si ikke slått av begeistring selv, men da vi fikk responsen skjønte vi at dette var noe strikkeNorge manglet.

Det er ikke alle som liker rumpere, og mange har savnet en sparkebukse med lange ben. Den har vi nå laget, og mønsteret kan kjøpes i nettbutikken her. Det beste er kanskje å strikke både kort og lang bukse, begge deler kommer til å bli flittig brukt. Like fint til gutt som til jente.

Når det gjelder luer til hentesett er det ikke noe som er mer irriterende enn luer som ikke passer.  For stor, eller for liten, like dumt uansett. Det beste er nok å strikke to luer. Det er ofte nok å strikke en lue litt fast og en noe løsere på samme pinne så har du to størrelser. Eller å bruke pinne nr 3 og 3,5. Luen som passet på sykehuset kan være for liten etter 2 uker. Her følger neon tips for å måle om en lue passer for et nyfødt babyhode. En Babyborn dukke har hode som måler 34 cm. Ett gjennomsnittlig babyhode er 35 cm. Så om luen er noe stor til Babyborn, kan man være ganske trygg på at den passer på et ”normalt” babyhode.

Det er flere gode alternatilver til garn på vår sparkebukse. Ønsker man ren bomull kan man bruke Petunia fra Rauma, eller Mandarin Medi fra SandnesGarn. Disse garnkvalitetene tåler kraftig vask, for dem som syns dette er viktig.

Vi bruker mest Lerke fra Dale garn eller Duo fra Sandnes garn som er en blanding av ull og bomull. Det er veldig mykt og fint og varmer godt selv om det ikke er ren ull.

Dersom man ønkser ren ull vil vi anbefale Merinoull fra Sandnes garn. Det er utrolig mykt og godt., og klør ikke. Det holder seg også svært godt i vask.