strikkeoppskrift

Ofte springer inspirasjonen ut fra et ønske eller et behov. Det måtte bli en strikkepose. varm, tett og lun, som de helt små kan finne roen i.

Jeg glemmer aldri følelsen av å ligge på sykehuset med en nydelig, varm, ny bult i hendene. Husker det som om det var i går, men dessverre var det ikke det. Skulle ønske….nyfødtpose

Når man titter ut av vinduet fra 7.etasje og lurer på hvorfor verden ikke står stille. Et under har jo skjedd!

Som høygravid har jeg alltid pakket med meg et ullteppe til den nyfødte på sykehuset, men selv i et godt og stort teppe, føler jeg armer og bein stikker ut til enhver tid. Der kom ideen om en strikkepose. Tett og lun, som gir assosiasjoner til hvordan babyen har hatt det de siste 9 månedene. Kanskje den nyfødte vil roe seg litt ekstra og få en følelse av trygghet i posen?

Strikkepose er veldig enkel å strikke, med pinner nr 6, og tykt garn. Vår strikkepose er strikket i Alfa fra SandnesGarn i farge oker nr 2527. Strikkefastheten er 13 m= 10 cm. Garnalternativ er Lama eller Myk fra samme leverandør. Begge har strikkefasthet på 14 m = 10 cm, men det kan allikevel fungere bra.

So og ro og tipp på tå, sov min vesle pode.

Vi har noen tips på veien, når det gjelder strikte plagg til nyfødte. Det kan være lurt å vaske dem både en og to ganger før bruk. Noen garntyper har tendens til å loe og gi fra seg hår. Rist plagget godt, og damp det gjerne med en våt klut før bruk. Det kan også være hensiktsmessig å fryse plagget, og riste det, for å få av oveskudds hår og lo.

Oppskrift på strikkepose finnes i vårt babyhefte digital eller trykket utgave, som kan kjøpes her.