strikkeoppskrift

Mørketiden er i inntog, og det gjelder å forberede seg så godt man bare kan. Reflekslue er genialt for de små som skal ut å gå i mørket.Reflekslue

ReflekslueFor alvor har vi fått øynene opp for dette geniale effektgarnet. Det har vært på markedet en god stund, og det fungerer fantastisk, noe vi for vår del hadde vanskelig for å tro i forkant. Men det har vi fått erfare! Refleksgarnet strikkes inn sammen med garnet på lua, og i denne oppskriften på reflekslue strikkes den kun inn i vrangborden. Selve lua er strikket i Cortinga fra DaleGarn. En nydelig kvalitet av 30 % alpakka og 70% merinoull. Strikkefasthet 18 m = 10 cm. Oppskrift på reflekslue finnes i Barnehage og skolestarthefte.

Refleksgarn kan kjøpes i de fleste garnbutikker over hele landet, en tynn tråd i mange forskjellige varianter. Fargen på refleksgarnet er som regel grå, og det kan være lurt å velge en farge på lua som ikke skjærer alt for mye med refleksgarnet. Det finnes også flere typer garn med refleks tvunnet inn i hele nøstet, for eksempel Glow fra Gjesdal. Et forholdsvis tykt garn som passer både til luer og pannebånd. Bakdelen er at det inneholder mye acryl og har et noe snevert fargeutvalg.

Vet du at du reduserer risikoen for å bli påkjørt av bil med 85% når du bruker refleks?

Mange fotgjengere tror at når de selv ser bilen, ser også bilisten dem. Men i mørket kan det nesten være umulig for bilisten å se fotgjengeren langs veikanten.
Selv i gatelys lønner det seg å bruke refleks. I bygater er det mye annet som stjeler oppmerksomhet; reklame, gateskilt, butikkvinduer osv.

Uten refleks er du nesten usynlig

Uten refleks er du synlig først på 25 – 30 meters hold, med refleks er du synlig på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Med fjernlys kan bilføreren se deg på 400 meters avstand. (Kilde: Trygg Trafikk)

reflekslue