strikkeoppskrift

Myk og behagelig strikkegenser med mønster og detaljer i paljetter, strikket i nydelig blanding av alpakka og silke.

StrikkegenserSom oftest strikker jeg jakker til store jenter, og gensre til store gutter. Jeg savnet en strikkegenser som kunne brukes både under dressen, og til penskjørtet til fest. Da kom ideen om å gjøre Blingjakken om til strikkegenser. Det er litt enklere å kle seg selv med en genser, i stedet for jakke, for i barnehagen er det viktig å ikke være sist, hvis jeg har forstått riktig…

Vår strikkegenser er strikket i Babysilk fra Du Store Alpakka. En nydelig kvalitet med henholdsvis 80 % baby alpakka 20 % mullbærsilke. Det er den aller mykeste pelsen på de voksne dyrene som sorteres til StrikkegenserBaby Alpakka. Plagg strikket i Baby Silk blir utrolig myke med glansfullt og flott fall. Utvalget av farger er stort og garnet egner seg til finere plagg til både voksne og barn, og ikke minst til familiens minste. Babysilk er ekstra godt egnet til alle med sensibel hud.

Strikkefastheten er 24 m = 10 cm, og garnalternativ er for eksempel Tynn Alpakkaull fra SandnesGarn eller Dale Alpakka.

Deler av mønsteret i vår strikkegenser er strikket inn med Bling, også fra Du Store Alpakka. Bling består av bitte små paljetter som er bundet sammen til et garn. Det gir en kjempeflott effekt, og finnes i flere forskjellige farger.

Oppskrift på Fingenser finner du i vårt Barnehage og skolestart hefte i nettbutikken. Vær oppmerksom på at det er både i PDF fil og som trykket hefte. Fingenser går fra størrelse 2-10 år.

Hver gang du kjøper garn fra Du Store Alpakka støtter du Mirasolskolen i Peru. Bedriften har vært pådriver for å bygge og drifte en barneskole for fattige barn i Andesfjellene. Skolen finansieres ved at deler av innkjøpsprisen på garn fra Du Store Alpakka, i tillegg til fadderordning. Strikkegenser