strikkeoppskrift

Her er et strikkeskjørt som har en litt stram fasong, men likevel komfortabelt og tøyelig nok til at det ikke hemmer i lek. Jentene elsker det!

StrikkeskjørtSelve mønsteret er ikke nytt, men inspirert av en gammel babyjakke. Det er veldig enkelt og raskt å strikke, for deg som synes det ser litt komplisert ut. Vårt strikkeskjørt er nydelig på varme sommerdager, men minst like praktisk om vinteren med strømpebukse under.

Skjørtet er strikket med garn i strikkefasthet 22 m = 10 cm. Skal du strikke vinterstrikk, kan det være deilig med et strikkeskjørt i ull, for eksempel i Merinoull, Alpakka eller Smart. Alle produsert av SandnesGarn. Skulle jeg anbefale en av disse kvalitetene, er Merinoull en absolutt favoritt her i huset. En kvalitet som har vært en smule undervurdert i mange år, i hvert fall fra min side. Merinoull og merinogarn, er helt fantastisk. Det er mykt og godt i bruk, og godt å strikke med. Og det viktigste av alt: Det klør ikke!!

Skal skjørtet også kunne brukes om sommeren, kan det være lurt å bruke blandings garn som Lerke eller Duo fra henholdsvis DaleGarn og SandnesGarn. Begge leverandørene har I flere år brukt merino i disse garnkvalitetene som også er spesielt gode både i strikk og bruk. De inneholder ca like mye bomull som ull, og dette gjør at plagget vil beholde ullets egenskaper, men samtidig ikke bli for varmt, og ikke klør. Ønsker man ren bomull, kan Mandarin Medi fra SandnesGarn anbefales. Vær oppmerksom på at rent bomull ofte mister fasongen, og det er lite elastisk i forhold til ull. Disse egenskapene veier tungt i skålen, og personlig blir ofte rent bomull av denne grunn valgt bort.

Ensfarget strikkeskjørt med mønster passer til det meste av anledninger og klær. Velg en farge som passer til mye av det du har fra før, så er sjansene for at plagget blir bukt hyppig, større.Strikkeskjørt