strikkeoppskrift

En ny film om vår egen historie som er så viktig å formidle videre til våre barn og barnebarn. En gripende og fantastisk film som jeg anbefaler alle å se! 

StrikkegenserI denne sammenheng, vil vi trekke frem Harald prinsegenser fra boka vår “Strikk fra Gustav&Berta” Genseren erStrikkegenser vår egen versjon, og inspirert av en strikkegenser Prins Harald hadde på seg da han flyktet med sin mor og sine to søstre under 2. verdenskrig. Et nydelig mønster som er tatt opp mange ganger, på mange forskjellige plagg opp gjennom tiden.

Oppskrift på genseren finnes nå som enkeltoppskrift i nettbutikken, oppskrift kan kjøpes her.

Bildet til venstre er hentet fra Hamar Arbeiderblad og Prins Harald til høyre er av Ander B. Wilse/Norsk folkemuseum.

“Kongens nei” handler om de tre mest dramatiske døgn i Norges historie

Kongefamilien ble tvunget på flukt, og de avgjørelsene som ble tatt, hadde store følger for hele landet. Kongen nektet å kapitulere, og han var villig til å ofre sitt eget liv og livet til mange uskyldige nordmenn, samt sin egen familie. Filmen får veldig klart frem hvor presset den Norske kongefamilien var. Har man barn selv, er det ikke vanskelig å sette seg inn i situasjonen. Familien splittet seg, uten å vite om de noen gang fikk se hverandre igjen. Kronprinsessen endte opp i USA med barna, mens Kongen og Kronprinsen fulgte krigen på nærere hold fra London.

Personlig legger jeg spesielt merke til klær og miljø i de ulike scenene i filmer. Jeg er like imponert hver gang, for antall arbeidstimer som legges ned for å skape historisk autentiske scener er ikke få! Filmen har tatt nesten fire år å lage, med hard jobbing både dag og natt, et enormt prosjekt som vi er glade for å endelig kunne se resultatet av. 

Vår strikkegenser er strikket i Lerke fra DaleGarn. Strikkefasthet 22 m= 10 cm. Her finnes mange garnalternativer; for eksempel Smart. Duo eller Alpakka fra SandnesGarn.strikkegenser