strikkeoppskrift

Endelig har vi noe nytt i nettbutikken i form av enkeltoppskrift, og IKKE hefte. Vårt nye Tian babysett er inspirert av en gammel oppskrift fra når vi selv var små. Kanskje er det noen bestemødre der ute som kjenner det igjen?

BabysettBabysettEr du så heldig å ha en liten i huset, eller kanskje venter du på en. Kanskje du skal bli bestemor eller tante…. Da er Tian babysett sikkert noe for deg!

Vårt babysett består av rumper, jakke, lubber og jente- og guttelue. Rumper og jakke er like fine til gutt som til jente, men med forskjellige luer som hører til.

Tian babysett selges som helt sett (ikke delene enkeltvis) og finnes i nettbutikken her. Tian babysett går fra størrelse 1-18 mnd, så det kan så veldig gjerne brukes som et hentesett til nyfødte, men er minst like fint når barnet vokser og skal krabbe rundt på gulvet.

Buksen er litt posete, men stram oppe på bryststykket. Alle delene har fletter, men ikke la deg skremme om du synes det ser vanskelig ut å få til. Det er lettere enn du tror.

Vårt babysett er strikket i Merinoull fra SandnesGarn, men Duo fra samme leverandør eller Lerke fra DaleGarn er absolutt gode alternativer. Ønsker man å strikke i rent bomullsgarn, er Mandarin Medi (fra SandnesGarn) eller Petunia  (fra RaumaGarn) gode alternativer. Strikkefasthet 22 m = 10 cm. Lerke har kommet med noen nye retro farger i høst, absolutt verdt å sjekke fargekartet her. Nydelige alle sammen!!

Det er stor debatt rundt selve plagget rumperen om dagen. Mange mener plagget er “brukt opp”. Personlig kan jeg ikke tenke meg noe nydeligere plagg i alle regnbuens farger og forskjellige varianter. Jeg blir visst aldri forsynt, og så er de så praktiske både sommer og vinter. Deilig for den lille å ha på, og som ikke å deler seg på midten.Babysett