strikkeoppskrift

Alle små bør ha en ullbukse på lur til vinteren, for høsten er allerede godt i gang med alt det måtte innebære, både av godt og vondt…

En ullbukse som er myk og komfortabel, og denne er en vri til den tradisjonelle ”ullbuksa” jeg husker fra min egen barndom. Det klødde forferdelig.

Ullbukse

På garnkvalitets fronten har det på disse årene skjedd mye, for aldri hadde vi engang hørt om alpakkagarn da vi var små. For en lekker kvalitet, som holder seg fin etter hard bruk og vask.  Verdt hver en krone.

Vår ullbukse er designet etter våre egne barns komfort behov. De er totalt motstandere av harems bukser, antakeligvis fordi det er ubehagelig i bruk. I hvert fall for større unger. Kan jo skjønne det…

Oker ullbukse til venstre er strikket i Sandnes Alpakka, farge oker 2355. Kanter og linning i Sandnes Mini Alpakka med samme navn og nummer. Denne fargen blir jeg visst aldri lei. Nydelig til vinterhalvåret. SandnesGarn har et bredt fargekart og mange spennende farger i Alpakka. Ofte er det fargen som er det viktigste når vi skal strikke noe, så kommer kvaliteten i annen rekke. Noen som kjenner seg igjen?

Mønstret ullbukse til stor jente er strikket med sort/hvitt Merinoull. Et tips er å bruke oppskriften som en basis, kanskje man har litt restegarn som skulle vært brukt, eller man ønsker en frisk bukse med mønster eller striper. Vær oppmerksom på at vår ullbukse er strikket med 28 m i strikkefasthet på linninger nede på fot, og i livet. Resten er strikket i 22 m strikkefasthet. Skal man strikke ensfarget ullbukse, kan det være lurt å velge tynt og tykt garn i samme kvalitet, som f. eks Mini Alpakka og Alpakka, Tynn Merinoull og Merinoull. Alt fra SandnesGarn. Merinoull er en fantastisk myk og god kvalitet, men den kan loe litt, i motsetning til Alpakka.

Ullbukse