strikkeoppskrift

 

Skolen er endelig i gang, og jammen er det godt det er å få litt struktur på hverdagen igjen, etter en lang skoleferie. Vi har laget et hefte med forslag til strikkeprosjekter i forbindelse med start av nytt skoleår, der dere blant annet kan finne oppskriften til en praktisk skolegenser. Designet er enkelt og klassisk, og plagget er lett å strikke. 

SkolegenserSkolegenser fra Barnehage og skolestart heftet, er laget som en slags grunnoppskrift. Den er vist i heftet to ganger og helt forskjellige utgaver. Vår skolegenser til venstreSkolegenser er strikket i 4 forskjellige farger, alt av restegarn. Så alt for ofte sitter man igjen med et nøste for mye, og restegarn blir det mye av etterhvert. Strikkefastheten er kurant, nemlig 22m=10 cm.

Gul skolegenser er strikket i Sterk fra Du Store Alpakka, en fin blanding av ull og alpakka. Utrolig myk og god kvalitet, også fin ved bruk og vask. Med små endringer kan du gjøre din genser unik. Finn frem restegarnet og tegn gjerne skisser. Det er også veldig koselig og lærerrikt å la barnet bli en del av designprossessen på sin skolegenser. Det kan godt tenkes at genseren klør litt mindre når man har designet den selv!! Som oftest er barnet komfertabel i plagg de føler seg vel i og liker, spesielt etterhvert som de blir større.

Oppskriften på skolegenser er fra størrelse 3-8 år, og er myk og god under dress og jakke midtvinters, eller i stedet for jakke nå på høsten. Tenk nøye gjennom hva din skolegenser skal brukes til, før du velger garnkvalitet. Skal den i hovedsak brukes til en varm og god genser i vinter, er 100% ull/alpakka absolutt å anbefale. Er den i hovedsak ment å brukes som en innegenser, er kvaliteter som Lerke og Duo fabelaktige.

Barnehage og skolestart hefte kan kjøpes i vår nettbutikk her. Heftet kan kjøpes som PDF fil og lastes ned, eller som trykket hefte som blir sendt i posten. Frakt er gratis.

Lykke til med nytt skoleår, og ha en fin strikkehøst!